Nyomtatott kiadvány

Mindennapos, hogy egy pályázat jelentkezési anyagához, vagy egy kiállításhoz nyomtatott portfólióra van szükség. Ebben tudok segíteni nagyszámú kész megoldással (rövidíti az átfutási időt), vagy teljesen egyedi kiadványok tervezésével, kivitelezésével.

Bármilyen kiadványt

Legyen az katalógus, könyv, meghívó, pályázati anyag, diplomadolgozat, portfólió, plakát – gyors átfutási idővel vállalom az elkészítését.

Nyomdakészen

A kiadvány több vázlatkörös megtervezése után közvetlenül nyomdába küldhető állományokat adok át, olyanokat, amit az adott nyomda a legpontosabb végeredmény érdekében elvár. Ha nincs még kiszemelt nyomdád, a kiadvány típusától, példányszámától és a nyomásra szánt keretösszegtől függően tanácsokat is adok, hol célszerű kiviteleztetni az anyagot.

Színhelyesen

Ha én készítem el a kiadvány fotóanyagát, a lehető legpontosabb végeredményt garantálom – de hozott fotók esetében is színhelyes monitoron és próbanyomatokon tudjuk a várható nyomdai végeredményt ellenőrizni, finomhangolni.

Pár hasznos információ

 • Mennyi ideig tart megtervezni a kiadványt?

  A kiadvány terjedelmétől és fajtájától függ, egy egyszerű pályázatra szánt portfólió, ha jó forrásanyagokat kapok 2 nap alatt készen szokott lenni. De plusz korrektúrafordulókkal, vagy rosszabb forrásanyaggal értelemszerűen lassabb – feltétlenül egyeztess velem előre, ha sürgős, időhöz kötött a nyomtatás.

 • Mennyi idő alatt készíti el a nyomda az anyagot?

  Digitális nyomásnál egy irkafűzött portfólió még a legsűrűbb időszakban is át szokott menni 3 nap alatt a nyomdán – összetettebb kötészettel, nagyobb példányszámmal vagy más nyomdatechnológiával nyilván több időt érdemes rászámolni.

 • Milyen anyagokkal készüljek előre, hogy a lehető leggyorsabban készen legyen a kiadvány?

  A szöveges részek korrektúrázott, helyesírás-ellenőrzött, nem betördelt változata, valamint a kiadványba kerülő képek adatainak a megléte az, ami leginkább gyorsítani tudja a folyamatot (valamint ha nem én fotózom a bele kerülő műtárgyakat, azoknak a jó minőségű, nagyfelbontású reprói).

 • Le vannak már fotózva a munkáim, jók lesznek azok is a katalógusba?

  Ezt csak minden egyes fotót külön átnézve tudom megmondani – pusztán a nagy felbontás önmagában még nem elég a minőségi nyomathoz. Amennyiben a képek minősége szerintem nem elegendő, azt előre jelzem, és szükség esetén lefotózom én őket még egyszer.

 • Hogyan juttassam el hozzád a képek adatait, szövegeket, fotókat?

  Semmiképp sem e-mailben: egy jól bevált rendszert alakítottam ki erre megosztott mappákkal, előre felosztott táblázatokkal – így mindketten könnyen követni tudjuk, milyen adatok, képek hiányoznak még a forrásanyagok közül.

 • Ugyanabból készíthető-e online és offline anyag is?

  Igen, gond nélkül, és ez egy átlagos kiadvány esetén nem is jelent plusz költséget.

Online portfólió

A munkáid bemutatásához nem mindig egy tumblr, linkedin, instagram vagy facebook lap a legpraktikusabb megoldás – korlátozott testreszabhatóságuk miatt felmerülhetnek olyan igények, amiket célszerűbb egy egyedi fejlesztésű weblappal megoldani.

Domain névvel, tárhellyel

A lap egyénre szabott megtervezése mellett igény esetén a domain- és tárhelyszerzést is megoldom, így közvetlenül egy élesített, saját címen üzemelő lapot adok át.

UI / UX tervezői tapasztalat

13 éve foglalkozom felhasználói felületek tervezésével, így a weblapok szerkezeti logikájának felépítésében és az UI grafikában is nagy tapasztalatom van. A céljaidnak tökéletesen megfelelő lapot tudunk csinálni, működésében és kinézetében egyaránt.

Statikus / dinamikus lap

A felhasználási céljától függően a lap statikus és dinamikus (WordPress alapú) kivitelezése is megoldható – így az általam tervezett weblap karbantartása, például egy képgaléria vagy oldal szövege könnyen frissíthető (akár programozási tudás nélkül is) a későbbiekben nélkülem is.

Pár hasznos információ

 • Mennyibe kerül egy lap fenntartása?

  Ezt a lapot (domain + tárhely) én 7600 Ft/év összegből tartom fent, nagyságrendileg ennyiről van szó – ez a szolgáltató felé keletkező költség, velem kapcsolatban egyéb kiadásod (miután átadtam a lapot) nincs.

 • Mennyi idő alatt készül el egy honlap?

  Nagyban függ a lappal szemben támasztott pontos igényeidtől, a szerkezeti felépítésétől, valamint hogy mennyi egyedi grafikai elem szükséges hozzá – ezekről mindenképpen egyeztess velem, akkor tudok pontosabbat mondani.

 • Egy meglévő lap frissítéséről lenne szó, megoldható az is?

  Elvileg lehetséges. Ha megmutatod a jelenlegi lapot, átnézem, van-e értelme azt frissíteni, vagy hosszútávon jobban jársz, ha nulláról építünk egy újat – de elképzelhető, hogy a mostani keretrendszere is használható.

 • Mi értelme van egy saját fejlesztésű lapnak?

  Röviden: olyan funkciókat és felületet hozhatsz létre, ami pontosan megfelel az igényeidnek. Ha például webshopot, fórumot, blogot szeretnél a lapba integrálni, vagy éppen hogy teljesen minimálisra venni a felületet: ezt mind könnyebb megoldani egy saját lapon, mint például egy tumblr vagy instagram esetében.

Hogyan tovább?

A nyomdai és online katalógusok tervezésén felül színhelyes fotóreprodukciók készítését is vállalom. Ezek nélkül nem is lehet jó minőségű nyomatokat csinálni - olvasd el az azzal kapcsolatos információkat is.